Op het Panoramadeck, op de derde verdieping van het museum, heeft de bezoeker een prachtig uitzicht over het terrein met onder meer de schoorsteen van de voormalige fabriek. Hier toont het TextielMuseum presentaties van partners. Aan TIESENCOO de vraag om voor de eerste presenatie op deze locatie een duurzame en flexibele basispresentatie te ontwikkelen dat geschikt is voor hergebruik.
In opdracht van Het Noordbrabants Museum ontwikkelt beeldend kunstenaar Jan Fabre in het kader van het Jeroen Bosch 500 jubileum een wandtapijt in het Textiellab van het TextielMuseum. Filmmaker Roel van Tour legt de maakprocessen d.m.v. film, animatie en geluid vast op beeld. Naast de filminstallatie tonen we schetsen en textielsamples van Jan Fabre en een aantal historische objecten uit de museumcollectie met betrekking tot het vervaardigen van tapisserie.
In verband met een zeer volle productieplanning is er gekozen voor een slim, compact en snel op/af te bouwen systeem. Het TextielMuseum beschikt over een zeer goed uitgeruste hout- en metaalwerkplaats, maar door o.a. het zaagwerk deze keer uit te besteden en te denken in hergebruik / modulaire bouwstenen, hebben we gezamelijk het onmogelijke weten te behalen, in een zeer korte tijd. Slim denken > binnen de (on)mogelijkheden = fijne, haalbare én duurzame productie.
De opstelling op het Panoramadeck is op dit moment (2024) nog steeds in gebruik voor de wisselende partner presentaties.